Onderweg

Onze reis is samengesteld in samenspraak met Steven Oppenheim van Oppenheim Travel en Luai Naber van Magic Jordanië. Zij zijn voor een groot deel ook verantwoordelijk voor de vliegreis, de hotels, het vervoer per bus in Jordanië, onze gids en de organisatie van de toegangsbewijzen voor alles wat we gaan bezoeken.

We maken onze vliegreis met Austrian Airlines. Op 8 mei vertrekken we om 14.55 uur met vlucht OS 853 vanuit Amsterdam. Op 18 mei vertrekken we weer uit Amman om 16.10 uur met vlucht OS 854. We hebben gekozen voor deze maatschappij vanwege de gunstige vliegtijden, de betrouwbaarheid van de maatschappij en het comfort tijdens de vlucht.

Via Magic Jordanië krijgen we de beschikking over een aangename airconditioned bus met voldoende ruimte voor ons en onze bagage. De tourbus wordt bestuurd door een vaste en ervaren chauffeur.

In de periode van 9 tot 17 mei reist er een vaste gids met ons mee. Deze gids zal vermoedelijk Engelstalig zijn, maar wij zorgen er voor dat de uitleg voor de groep in het Nederlands gegeven wordt. Een groot deel daarvan nemen we zelf voor onze rekening. Waar de gids aanvullingen heeft wordt dat voor de groep vertaald.

Wij, dat zijn Hans en Anneke Berkheij, vormen samen de reisleiding. Met onze kennis en ervaring als theoloog, archeoloog en verpleegkundige staan ze de hele reis ten dienste van de groep. U kunt voor praktisch alles bij ons terecht. Waar we zelf geen antwoorden of oplossingen  voor  hebben zorgen we dat die er op een andere manier komen.

De lijst met hotels hieronder is 'voorlopig'. Soms blijkt op het laatste moment er toch nog een wijziging nodig is. In dat geval wordt een hotel met gelijkwaardige kwalificaties aangeboden. Bij de namen van de hotels hebben wij al even websites gezocht, zodat u kunt zien waar u terecht komt:

Toledo hotel:             http://www.toledohotel.jo/en/content/rooms-suites

Mosaïc City hotel:   http://www.mosaiccityhotel.com/rooms.html

Amra Palace hotel:   http://www.amrapalace.com/

Captain’s Camp:       http://www.captains-jo.com/page.aspx?s=3&l=1&pg=4&md=pagedetail

Captain’s Hotel:       http://www.captains-jo.com/home.aspx?s=1&l=1

We sluiten de reis dan weer af met een laatste nacht in

Toledo hotel:             http://www.toledohotel.jo/en/content/rooms-suites

Het verblijf in het Captain's Camp belooft een onvergetelijke ervaring op zichzelf te worden!


Volgens opgave hebben al deze hotels ook de  beschikking over wifi.
Deze lijst is ook handig voor achterblijvers. Indien nodig kunnen ze u via deze hotels bereiken.

Ontbijt en diner wordt verzorgd door de hotels waar we verblijven. De lunches gebruiken we onderweg.