Onderweg

Onze reis is samengesteld in samenspraak met Steven Oppenheim van Oppenheim Travel en Luai Naber van Magic Jordanië. Zij zijn voor een groot deel ook verantwoordelijk voor de vliegreis, de hotels, het vervoer per bus in Jordanië, onze gids en de organisatie van de toegangsbewijzen voor alles wat we gaan bezoeken.

We maken onze vliegreis met Austrian Airlines. Op 8 mei vertrekken we om 7.00 uur met vlucht OS 0378 vanuit Amsterdam. Er is een tussenstop in Wenen tussen 8.55 en 10.20. Vanuit Wenen vliegen we verder met vlucht OS 0853 en arriveren in Amman om 14.55 uur.
Onze terugreis is op 18 mei om 16.10 uur vanaf Amman met vlucht OS 0854. Er is dan weer een tussenstop in Wenen tussen 19.05 uur en 20.15 uur. Om 20.15 uur vertrekken wij weer voor het laatste deel van onze reis van Wenen naar Amsterdam met vlucht OS 0377. Daar hopen we dan om 22.10 uur te landen. Wie met de bus vanuit Woerden naar Amsterdam gekomen is, kan dan ook weer met de bus terug. 
We hebben gekozen voor Austrian vanwege de redelijk gunstige vliegtijden, de betrouwbaarheid van de maatschappij en het comfort tijdens de vlucht.

 Als we eenmaal in Jordanië zijn krijgen we via Magic Jordanië de beschikking over een aangename airconditioned bus met voldoende ruimte voor ons en onze bagage. De tourbus wordt bestuurd door een vaste en ervaren chauffeur.

In de periode van 9 tot 17 mei reist er een vaste gids met ons mee. Deze gids zal Engelstalig zijn, maar wij zorgen er voor dat de uitleg voor de groep in het Nederlands gegeven wordt. Een groot deel daarvan nemen we zelf voor onze rekening. Waar de gids aanvullingen heeft wordt dat voor de groep vertaald.

Wij, dat zijn Hans en Anneke Berkheij, vormen samen de reisleiding. Met onze kennis en ervaring als theoloog, archeoloog en voormalig verpleegkundige (vanaf 1 januari 2019 overigens niet langer BIG-geregisteerd) staan ze de hele reis ten dienste van de groep. U kunt voor praktisch alles bij ons terecht. Waar we zelf geen antwoorden of oplossingen  voor  hebben zorgen we dat die er op een andere manier komen.

De lijst met hotels hieronder is 'voorlopig'. Soms blijkt op het laatste moment er toch nog een wijziging nodig is. In dat geval wordt een hotel met gelijkwaardige kwalificaties aangeboden. Op dit moment, een week voor vertrek, hebben wij nog niet van wijzigingen gehoord. Bij de namen van de hotels hebben wij al even websites gezocht, zodat u kunt zien waar u terecht komt:

Toledo hotel:          http://www.toledohotel.jo/en 

Mosaïc City hotel:   http://www.mosaiccityhotel.com/

Amra Palace hotel:  https://www.agoda.com/nl-nl/amra-palace-international-hotel/hotel/petra-jo.html?cid=-176

Captain’s Camp:       http://www.captains-jo.com/page.aspx?s=3&l=1&pg=4&md=pagedetail

Captain’s Hotel:       http://www.captains-jo.com/home.aspx?s=1&l=1

We sluiten de reis dan weer af met een laatste nacht in

Toledo hotel:             http://www.toledohotel.jo/en

Het verblijf in het Captain's Camp belooft een onvergetelijke ervaring op zichzelf te worden!


Volgens opgave hebben al deze hotels ook de  beschikking over wifi.
Deze lijst is ook handig voor achterblijvers. Indien nodig kunnen ze u via deze hotels bereiken.

Ontbijt en diner wordt verzorgd door de hotels waar we verblijven. De lunches gebruiken we onderweg.